در جامعه معاصر، اصطلاح “برند” به محصول یا خدماتی اشاره دارد که دارای اعتبار و اهمیت اجتماعی است. قابل ذکر است، برندهای معتبر آنهایی هستند که دارای حضور و نفوذ اجتماعی قوی هستند و حس ارتباط شخصی و مالکیت را در بین افراد برمی انگیزند.

یکی از اهداف اولیه هر سازمانی جلب توجه و وفاداری مشتریان به طور موثر است. ویژگی‌های مختلف مرتبط با برندهای مشهور شامل جذابیت، الهام، متمایز بودن، سازگاری، و موقعیت و سایر موارد است. پس از تاسیس یک شرکت، به احتمال زیاد ثبت برند و علامت تجاری مربوط به کسب و کار یا خدمات ارائه شده ضروری است.

برند چیست ؟

برند، چه به زبان لاتین و چه به زبان فارسی، در فعالیت های اقتصادی، کالاها، خدمات و غیره نقش تعیین کننده ای دارد.

اصطلاح “برند” به نام قانونی یک علامت تجاری اشاره دارد که شامل عناصری مانند طرح، نماد، عبارت و نام است. این اجزا به عنوان شناسه‌هایی برای یک محصول یا خدمات خاص عمل می‌کنند و آن را از سایر محصولات موجود در بازار متمایز می‌کنند. یک برند اساساً چیزی است که با مخاطب در سطح احساسی ارتباط برقرار می کند و ادراکات و ارتباط آنها را با محصول یا خدمات شکل می دهد.

در اصل، یک برند تمام احساسات، مفاهیم و ویژگی هایی را که به یک نام خاص مرتبط هستند، در بر می گیرد.

برای مصرف کنندگان، خرید از یک برند به معنای احساس کیفیت، کاهش ریسک، اعتماد به تولیدکننده و نمایش نمادین شخصیت آنهاست.

ایجاد اعتماد در کسب و کار بسیار مهم است و یک برند با تقویت حس اعتماد و تعهد از طریق برندسازی، این فرآیند را تسریع می‌کند.

هدف از ثبت علامت چیست؟

هر نام تجاری یا علامت تجاری به عنوان وسیله ای برای محافظت از حقوق مالکیت معنوی پدیدآورنده عمل می کند، به آنها امتیازات انحصاری برای شناسایی کالاها و خدمات خود یا اجازه دادن به دیگران برای استفاده از آنها در ازای پرداخت هزینه می دهد.

مدت این حمایت ممکن است متفاوت باشد، اما تمدید حقوق علامت تجاری به طور نامحدود با پرداخت هزینه های مناسب امکان پذیر است.

مقامات قانونی مسئول اعطای حمایت از علامت تجاری هستند و این اختیار را دارند که هرگونه تخلف در این حوزه را در اکثر حوزه های قضایی متوقف کنند.

از دیدگاهی گسترده تر، علائم تجاری با رسمی کردن و اعطای مزیت های اقتصادی به صاحبان خود، به ابتکارات جهانی کمک می کنند و به آنها کمک می کنند.

علاوه بر این، حمایت از علامت تجاری به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر رقابت ناعادلانه مانند تولید و فروش کالاها و خدمات تقلبی تحت پوشش علائم خاص عمل می کند. این سیستم افراد را با دانش و فرصت سرمایه گذاری در تولید و فروش کالا و خدمات تحت عادلانه ترین شرایط توانمند می کند و از این طریق تجارت بین المللی را تسهیل می کند.

دامنه محافظت علامت تجاری چقدر است؟

اکثر کشورهای جهان سیستم هایی را برای ثبت و حمایت از علائم تجاری ایجاد کرده اند. این دفاتر ملی یا منطقه‌ای نه تنها به بررسی، جستجو و مخالفت اشخاص ثالث کمک می‌کنند، بلکه ثبت علائمی را نیز حفظ می‌کنند که شامل جزئیات جامع درخواست‌های ثبت و تمدید است. با این حال، دامنه حمایت اعطا شده از طریق چنین ثبت‌هایی معمولاً به کشور یا منطقه خاص محدود می‌شود. سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) برای ساده‌سازی فرآیند و جلوگیری از ثبت‌های متعدد، سیستم ثبت علامت تجاری بین‌المللی را تحت موافقتنامه مادرید و پروتکل مدیریت می‌کند. از طریق این معاهدات، افراد یا نهادهای مرتبط با یک کشور عضو می توانند بر اساس یک ثبت یا درخواست، حفاظت از علامت تجاری بین المللی را در چند یا همه کشورهای عضو تضمین کنند. تمایز بین یک علامت تجاری واقعی و یک علامت تجاری قانونی در اسناد مورد نیاز نهفته است. علائم تجاری واقعی به نام افراد ثبت می شوند، در حالی که علائم تجاری قانونی به نام شرکت ها ثبت می شوند. برای یک علامت تجاری واقعی، همه اسناد باید به نام، طبقه و فعالیت تجاری فرد مربوط باشد. به طور مشابه، برای یک علامت تجاری قانونی، تمام اسناد و مجوزها باید به نام شرکت باشد و طبقه مورد نظر با دامنه تجاری شرکت همخوانی داشته باشد. در صورتی که طبقه مورد نظر در موضوع شرکت نباشد، می توان از طریق اصلاحیه قبل از ثبت علامت تجاری، آن را اضافه کرد.

انتخاب نام تجاری و لوگو

فرآیند ثبت برند شامل انتخاب یک نام تجاری یا لوگوی منحصر به فرد و مناسب است که پتانسیل شناخته شدن در بین بازار هدف را داشته باشد. این مرحله در ایجاد هویت برند که برای سال‌های آینده مورد استفاده قرار می‌گیرد، بسیار مهم است. در ایران، فرآیند ثبت برند ممکن است طولانی به نظر برسد، اما بیش از حد پیچیده نیست. بسیاری از افراد کنجکاو هستند که چگونه برند خود را ثبت کنند، که یک سوال رایج در حوزه ثبت برند است. یک موسسه حقوقی معتبر و متخصص در زمینه خدمات حقوقی و اداری و همچنین ثبت شرکت با بیش از 12 سال سابقه در این زمینه می تواند در زمینه ثبت برند راهنمایی کند. با انتخاب هوشمندانه یک نام تجاری یا لوگو و کمک گرفتن از یک شرکت حقوقی آگاه، افراد می توانند روند ثبت نام تجاری روان و موفق را تضمین کنند.

لوگو یا آرم چیست و باعلائم تجاری چه تفاوتی دارد ؟

لوگو که به آن لوگوتایپ نیز گفته می شود، یک نماد بصری است که با استفاده از عناصر گرافیکی برای نشان دادن یک برند ساخته می شود. این به عنوان یک طراحی منحصر به فرد عمل می کند که می تواند مفاهیم و ویژگی های خاص یک سازمان را در عین نمایش طیف محصولات و خدمات آن تجسم دهد. این نمایش نمادین برای برقراری ارتباط با ماهیت و اهداف یک کسب و کار به مخاطبان هدف آن استفاده می شود. تیم متخصصان طراحی لوگو در سلام گرافیک در این مقاله مروری جامع بر لوگوها ارائه کرده اند. لوگوها که به عنوان اصلی‌ترین و تاثیرگذارترین ابزار معرفی یک برند و پیشنهادات آن در نظر گرفته می‌شوند، توسط شرکت‌های تولیدی، تجاری، صنعتی و همچنین شرکت‌های بزرگ و کوچک به کار گرفته می‌شوند تا مأموریت، خدمات، هویت و ارزش برند خود را به مصرف‌کنندگان منتقل کنند. . زمانی که یک لوگو توسط یک طراح ماهر و تخیلی ایجاد می‌شود، می‌تواند اثری ماندگار بر بینندگان بگذارد و از طریق زیبایی‌شناسی بصری جذاب خود، اعتماد و اطمینان را القا کند.

اما یک علامت تجاری به عنوان وسیله ای برای شناسایی عمل می کند و به افراد یا نهادها امکان شناسایی می دهد. از طریق استفاده از علائم تجاری، کالاها و محصولات برچسب گذاری می شوند که امکان شناسایی و تمایز آسان از موارد مشابه را فراهم می کند. از منظر اقتصادی و بازاریابی، علائم تجاری اهمیت قابل توجهی دارند زیرا خریداران و مصرف کنندگان را در انتخاب محصولات مورد علاقه خود راهنمایی می کنند.

قانون ثبت علائم و اختراعات، ماده 1، علائم تجاری را به عنوان علائم مختلفی مانند نقوش، تصاویر، اعداد، حروف، برچسب ها و غیره تعریف می کند که برای علامت گذاری و تمایز محصولات تجاری یا صنعتی به کار می رود. همچنین می توان از علائم تجاری برای شناسایی و متمایز ساختن محصولات جمعی که از کشاورزان، صنعت گران، بازرگانان، شاعران یا مناطق خاص منشأ می گیرند، استفاده کرد.

ذکر این نکته ضروری است که داشتن علامت تجاری و ثبت آن الزامی نیست. افراد حق دارند یک علامت تجاری خاص را برای محصولات و خدمات خود انتخاب کنند، چه آن را ثبت کنند یا نه. با این حال، علائم تجاری ثبت نشده حمایت قانونی را در برابر دیگرانی که از همان علامت استفاده می کنند، ارائه نمی کنند. بنابراین، ثبت علامت تجاری با اعطای حقوق انحصاری برای شناسایی کالاها و خدمات، جلوگیری از رقابت ناعادلانه و سوء استفاده از علائم توسط اشخاص غیرمجاز، از مالک علامت تجاری محافظت می کند.

قوانین ثبت لوگو و مراحل لازم به شرح زیر است:

در ابتدا، ثبت نام تجاری خود در سیستم ثبت برند ضروری است و اطمینان حاصل کنید که نام برند شما از سایرین در همان دسته متمایز است. پس از آن، بررسی کامل آرم های ثبت شده در حوزه کاری خود برای تضمین منحصر به فرد بودن لوگوی شما ضروری است. این امر با مراجعه به سایت استعلام ثبت برند به نشانی ssaa.ir قابل دستیابی است. پس از انجام این مراحل اولیه، ثبت نام در سامانه ثبت برند به نشانی ssaa.ir و به دنبال آن اخذ کد شناسایی متناسب با نیازهای خاص شخص حقیقی یا حقوقی الزامی است.

مراحل بعدی شامل دریافت نسخه چاپی مبایعه نامه ارسالی در سامانه مرکز مالکیت معنوی و ثبت اسناد رسمی در دفاتر تعیین شده می باشد. شناسه انحصاری و کد تاییدیه باید از دفتر اخذ شود و پس از آن مراجعه مجدد به سامانه مرکز مالکیت معنوی برای نهایی شدن مراحل ثبت نام با وارد کردن شناسه منحصر به فرد و رمز احراز هویت ضروری است. اظهارنامه جدید باید ثبت شود و کلیه اطلاعات مربوطه مطابق آن وارد شود.

به دنبال آن هزینه های اداری متفاوت برای اشخاص حقیقی و حقوقی باید پرداخت شود و فرد در نوبت ارزیابی کارشناسی سامانه قرار گیرد. با تایید رئیس سازمان، آگهی ثبت لوگو منتشر می شود. پرونده فیزیکی حاوی کلیه مدارک لازم باید ظرف 30 روز توسط متقاضی یا نماینده قانونی وی تهیه شود.

متعاقباً هزینه ثبت نام باید در روزنامه رسمی پرداخت شود. پس از گذشت 30 روز از انتشار آگهی، هزینه ثبت نام که معمولاً بین 150 تا 300 هزار تومان است، باید تسویه شود. پس از دریافت آگهی ثبت علامت تجاری، مراجعه به اداره ثبت مالکیت فکری الزامی است که در آنجا یک نسخه امضا شده از روزنامه رسمی و پرینت آگهی ثبت آرم رسمی ارائه شود.

با انجام موفقیت آمیز مراحل فوق گواهینامه 10 ساله لوگوی برند صادر خواهد شد. مجموع هزینه ثبت لوگو، چه به صورت واقعی و چه حقوقی، شامل هزینه های مربوط به هر مرحله جداگانه است که تقریباً دو برابر هزینه اولیه است.

اهمیت انتخاب یک برند متمایز چیست؟

انتخاب یک نام تجاری منحصر به فرد و متمایز برای صاحبان مشاغل و شرکت ها بسیار مهم است. این انتخاب نقش مهمی در ایجاد هویت برند قوی ایفا می کند که با مخاطب هدف طنین انداز می شود، اعتماد را تقویت می کند و ویژگی های منحصر به فرد کسب و کار را برجسته می کند. با انتخاب یک نام تجاری به یاد ماندنی، کسب و کارها می توانند به طور موثر خود را از رقبا متمایز کنند و تأثیری ماندگار بر مصرف کنندگان بگذارند.

علاوه بر این، ثبت علامت تجاری برای مشاغلی که به دنبال گسترش حضور خود در بازارهای ملی و جهانی هستند ضروری است. با تضمین ثبت علامت تجاری از طریق اداره مالکیت معنوی کشور، مشاغل می توانند از نام تجاری خود محافظت کرده و از شناخته شدن و انحصار آن اطمینان حاصل کنند. این فرآیند نه تنها از هویت برند محافظت می کند، بلکه باعث افزایش دید و اعتبار آن در بین مصرف کنندگان و سایر ذینفعان می شود.

فاکتورهای ضروری برای انتخاب نام تجاری

انتخاب نام و عنوان مناسب برای ثبت علامت تجاری، گامی حیاتی در تضمین فرآیند ثبت ایمن و بی عیب و نقص است. هنگام انتخاب نام و عنوان مناسب برای علامت تجاری خود، موارد زیر ملاحظات کلیدی است که باید در نظر داشته باشید:

– اسامی و علائم معروف واجد شرایط ثبت نام نمی باشند.
– اسامی غیر معقول، غیر اسلامی و مغایر با موازین اخلاقی و اسلامی قابل ثبت نیست.
– صفت ها و اسم های وصفی یا کلی را نمی توان به تنهایی ثبت کرد.
– استفاده از نام ها و ترکیب های چند هجایی احتمال ثبت موفقیت آمیز را افزایش می دهد، به خصوص اگر نام با علائم موجود در همان دسته محصول متفاوت باشد.
– در صورت عدم ثبت علامت در طبقات مورد نظر می تواند شامل کلمات، اعداد، نمادها، طرح ها، رنگ ها، اشکال و … باشد.
– اسامی مناسب و ساختگی شانس بالایی برای ثبت دارند.
– علامت تجاری با شباهت 50 درصدی با سایر نام های تجاری برای ثبت ضعیف تلقی می شود.
– ثبت نام تجاری در دسته هایی مانند لوازم خانگی و مواد غذایی و آشامیدنی به دلیل تعداد بالای ثبت های موجود چالش برانگیز است. بنابراین باید توجه ویژه ای به انتخاب نام های منحصر به فرد و هوشمند در این دسته ها داشت.
– ثبت علامت تجاری هم برای اشخاص ایرانی و هم برای اشخاص غیر ایرانی به صورت قانونی انجام می شود و امکان استفاده از نام شرکت یا نام خانوادگی در ترکیب با نام های دیگر برای ثبت را فراهم می کند.
– عنوان یا نام علامت تجاری می تواند به زبان فارسی، لاتین و یا ترکیبی از هر دو زبان باشد.
– شماره ها را نمی توان به تنهایی به عنوان علامت تجاری به زبان فارسی یا لاتین ثبت کرد.
– توصیه می شود از طریق صفحه استعلام برند، قابلیت ثبت برند خود را بررسی کرده و با تکمیل فرم موجود در صفحه مربوطه، هزینه های مربوط به ثبت برند را استعلام نمایید.

علائم تجاری ممنوع چیست؟

علائم تجاری باید مطابق با شرایط خاص انتخاب و ثبت شوند که از رعایت قوانین کشور و منعکس کننده منافع ملت و همچنین رعایت اصول اخلاق حسنه، عفت عمومی، آداب و رسوم جامعه و ارزش های اخلاقی و دینی باشد. در ماده 5 قانون علائم ممنوعه ثبت علامت تجاری مشخص شده است.

موارد زیر نمونه هایی از برندهایی هستند که واجد شرایط ثبت نام نیستند:

1. پرچم رسمی ایران با علامت ویژه جمهوری اسلامی.
2. نمادها یا نشان های مرتبط با حکومت ایران.
3. علامت هلال احمر.
4. پرچم های منسوب به دولت ایران یا هر پرچمی که توسط دولت ایران ممنوع شده باشد.
5. علائم تجاری موسسات رسمی مانند صلیب سرخ، رجا، همراه اول و غیره.
6. کلمات یا عباراتی که دلالت بر ارتباط با مقامات رسمی ایران دارد، مانند دولت، ایران و اصطلاحات مشابه.
7. علائمی که نظم عمومی را بر هم می زند یا حیا را زیر پا می گذارد.
8. کلمات متداول: به عنوان مثال، ثبت کلمه “رایانه” یا “کتاب” به تنهایی جایز نیست، زیرا اینها اصطلاحات رایجی هستند که برای محصولات مختلف استفاده می شود.
9. کلمات توصیفی: کلماتی که صرفاً برای توصیف محصولات یا کالاها استفاده می شوند، مانند “خوشمزه” و “شیرین” برای انواع غذاها بدون هیچ زمینه اضافی، قابل ثبت نیستند.
10. علائم گمراه کننده: علائم تجاری که ممکن است باعث سردرگمی یا گمراهی مصرف کنندگان شود، مانند ثبت علامت تجاری برای شیره خرما و انگور با تصویر زنبور، رد می شود. این به این دلیل است که ممکن است خریداران به اشتباه تصور کنند محصول حاوی عسل است.
11. علائم ضد نظم عمومی و اخلاق حسنه: کلمات و تصاویری که معیارهای اجتماعی، ارزش های اخلاقی، آداب و رسوم و هنجارهای دینی را نقض می کنند، قابل ثبت نیستند.
12. پرچم ها، نشان های سلطنتی، علائم رسمی دولتی و نشان های کشورها و سازمان های بین المللی که به دفتر بین المللی سازمان جهانی مالکیت فکری اعلام شده اند، قابل ثبت نیستند مگر با مجوز مقامات ذیصلاح بین المللی.

علاوه بر این، موارد خاصی وجود دارد که واجد شرایط ثبت نام نیستند:
اگر شباهت قابل توجهی بین علامت تجاری و برند دو نهاد وجود داشته باشد و در نتیجه قادر به تمایز بین کالاها و خدمات ارائه شده توسط هر نهاد نیست.
علامت تجاری یا نام تجاری که به طور غیر قابل تشخیص مشابه است یا ترجمه یک علامت تجاری یا برند برای همان دسته از کالاها، خدمات و طبقه است، اما متعلق به نهاد یا شخص دیگری است.
همان علامت تجاری که قبلاً به نام فرد یا شرکت دیگری به ثبت رسیده است، یا اگر شخص دیگری قبلاً برای ثبت با تاریخ درخواست قبلی ثبت نام کرده باشد یا برای ثبت اولویت داشته باشد.
هنگام ثبت نام تجاری خود، تعیین و انتخاب طبقه خاصی که می خواهید برند خود را تحت آن ثبت کنید، ضروری است.

چند نکته در مورد ثبت علامت تجاری و صنعتی:

در اینجا چند دستورالعمل مفید در مورد ثبت علامت تجاری و صنعتی وجود دارد:

1. پس از ثبت موفقیت آمیز، گواهی اعتبار علامت صادر می شود.

2. مدت زمان ثبت علامت تجاری برای هر ثبت 10 سال می باشد.

3. برای ثبت چند علامت تجاری باید اظهارنامه های جداگانه ای با ذکر تعداد علائم تجاری برای ثبت ارائه شود.

4. اگر مایلید به دیگران اجازه استفاده از علامت تجاری ثبت شده خود را در ایران بدهید، لازم است این مجوز را ثبت کنید.

5. هر گونه تغییر در آدرس تنها در صورتی رسمی شناخته می شود که به درستی ثبت شده باشد.

6. در حالی که داشتن یک علامت تجاری به طور کلی اختیاری است، ممکن است مواردی وجود داشته باشد که دولت ثبت آن را الزامی کند.

7. انتقال علامت تجاری مجاز است اما باید طبق قانون ثبت علائم تجاری و اختراعات ایران به ثبت برسد.

8. برای ثبت برندهای فارسی، ارائه مجوز حاکی از فعالیت مرتبط با آن برند ضروری است. برای برندهای لاتین علاوه بر مجوز فعالیت، داشتن کارت بازرگانی نیز الزامی است.

9. اگر قصد دارید برند خود را در سطح جهانی از طریق ثبت بین المللی که معمولاً به عنوان معاهده مادرید شناخته می شود گسترش دهید، ابتدا باید آن را در کشور مبدا ثبت کنید. متعاقباً می توانید آن را از طریق معاهده مادرید ثبت کنید که علاوه بر ایران، از برند شما در 85 کشور عضو معاهده حمایت قانونی می کند.

مراحل ثبت برند

پس از تشکیل پرونده و انجام مراحل کارشناسی توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، وضعیت پرونده در مهلتی از حداقل 45 روز تا حداکثر 120 روز مشخص می شود. در این مرحله، سناریوهای زیر ممکن است آشکار شوند:

تائیدیه:

در صورتی که فایل و اطلاعات فاقد نقص و بدون مقایسه یا مشابه باشد، مراحل بعدی شامل صدور آگهی برای ثبت علامت تجاری خواهد بود.

توجه به این نکته ضروری است که ثبت علامت تجاری معمولاً شامل سه آگهی است که اولین مرحله در این فرآیند آگهی اولیه است.

در این مقطع، انتشار روزنامه رسمی باید انجام شود که مستلزم چاپ درخواست تأیید شده پرونده در روزنامه های کثیرالانتشار است. این فرآیند انتشار معمولاً حدود 10 تا 15 روز کاری طول می کشد.

پس از انتشار اولین روزنامه رسمی، مهلت 31 روزه برای اعتراض در نظر گرفته شده است. این اجازه می دهد تا افراد با هر گونه ادعایی در مورد علامت تجاری مورد درخواست اعتراض خود را مطرح کنند.

در صورت عدم اعتراض در مهلت 30 روزه، روند به آرامی پیش می رود و درخواست برای آگهی دوم به سرعت انجام می شود. آگهی دوم به معنای صدور شماره ثبت علامت تجاری است که تقریباً 90٪ از مراحل ثبت را تکمیل می کند.

آگهی دوم که پس از انتشار بدون هیچ مشکلی، به سرعت در روزنامه رسمی با خوانندگان گسترده منتشر می شود. در این مرحله دومین انتشار روزنامه رسمی تکمیل می شود.

معمولاً 10 تا 15 روز کاری طول می کشد تا روزنامه رسمی به طور کامل چاپ شود و در وب سایت پیگیری شود.

متعاقباً با ارسال دومین روزنامه رسمی از طریق وکالت، تقاضای ثبت علامت تجاری انحصاری 10 ساله به اداره مالکیت صنعتی می شود.

انکار کامل:

فایل دارای نقص است و نمی توان آن را بیشتر پردازش کرد.

 نقص یا شباهت فایل:

این امکان وجود دارد که مجوز یا مدارک ناقص یا مشکل دار باشد که نیاز به توجه فوری برای رفع مشکل دارد. مسائل احتمالی اضافی در این مرحله به تفصیل بیان خواهد شد. پس از رفع تخلف و مشکل، روند مشابه مرحله 1 با اضافه شدن اطمینان از کامل بودن تمام اطلاعات و مدارک ادامه خواهد یافت.

مدارک مورد نیاز برای ثبت برند برای اشخاص حقیقی

مدارک مورد نیاز برای ثبت برند توسط اشخاص حقیقی شامل کپی اصل شناسنامه، کارت ملی و کد پستی 10 رقمی می باشد. علاوه بر این، پروانه بهره برداری، پروانه تولید، کپی اصل پروانه کسب یا نامه ای از واحد یا انجمن مربوطه مبنی بر تایید ارائه خدمات برای اداره ثبت علائم تجاری مورد نیاز است. امضاء وکالتنامه به همراه تصویر علامت تجاری مورد نظر در ابعاد 8*8 سانتی متر، 15 نسخه، توضیح در برگه جداگانه و سند نام مورد نظر از فرهنگ لغت. در صورت لاتین یا غیرفارسی بودن نماد، کارت بازرگانی به نام دارنده پروانه نیز الزامی است.

مدارک مورد نیاز برای ثبت علامت تجاری برای اشخاص حقوقی یا شرکت ها

برای ثبت علامت تجاری توسط اشخاص حقوقی یا شرکت ها، مدارک لازم شامل پروانه بهره برداری، پروانه تولید یا اصل کپی پروانه کسب می باشد. تصویر اولین روزنامه رسمی شرکت (آگهی تاسیس) و روزنامه رسمی آخرین تغییرات هیات مدیره (با مدت زمان منقضی نشده) الزامی است. ضمناً کپی شناسنامه و کارت ملی امضاء کنندگان اوراق بهادار شرکت به همراه کد پستی 10 رقمی ارائه گردد. در صورت لاتین بودن علامت کارت بازرگانی و کپی شناسنامه شخص حقوقی الزامی است. تصویر علامت تجاری مورد نظر در ابعاد 8*8 سانتی متر 15 نسخه به همراه توضیح و توضیحات ارسال شود. در نهایت وکالتنامه با امضای صاحبان امضای مجاز اوراق بهادار و مهر شرکت ضروری است.

مهمترین مزایا و مزایای ثبت برند

1- ایجاد حق استفاده انحصاری

حق انحصاری استفاده از علامت تجاری تنها به کسانی اعطا می شود که علامت تجاری خود را ثبت کرده باشند. طبق قوانین ثبت علامت تجاری، پس از ثبت علامت تجاری، به افراد یا نهادها حقوق انحصاری اعطا می شود که به آنها امکان می دهد توزیع کالاهای مشابه توسط اشخاص ثالث را تحت علائم تجاری مشابه یا فریبنده ای مشابه با علامت تجاری ثبت شده آنها ممنوع کنند.

در صورتی که یک تولیدکننده بدون مجوز از نام تجاری شما استفاده کند، می توان از طریق سیستم قضایی برای جبران خسارت استفاده غیرمجاز از نام تجاری شما اقدام قانونی کرد.

در نتیجه، ثبت علامت تجاری به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر افراد سود محور که به دنبال سوء استفاده از علائم ثبت شده خاص، و گاهاً مشهور، به منظور بازاریابی محصولات و ارائه خدمات نامرغوب هستند، عمل می کند.

2- افزایش رقابت پذیری در بازار

ثبت نام‌های تجاری محصولات تجاری همچنین محیطی امن و سالم را برای مصرف‌کنندگان ایجاد می‌کند تا بتوانند انتخاب‌های آگاهانه در مورد محصولات با کیفیت بالا داشته باشند و از کالاهای تقلبی در بازار سیاه در یک محیط شفاف و عادلانه دوری کنند. اگر رقبا از یک علامت تجاری مشابه یا مشابه استفاده کنند، خطر گمراه کردن مشتریان و آسیب رساندن به آنها را با ارائه محصولات نامرغوب به خطر می اندازند، که نه تنها بر مصرف کنندگان و سود صاحب برند تأثیر می گذارد، بلکه اعتبار و اعتبار صاحب برند را نیز به طور جبران ناپذیری خدشه دار می کند. این یک چالش بزرگ برای مشاغل امروزی است.

ثبت نام تجاری تضمین می کند که مشتریان می توانند به طور موثر بین محصولات تفاوت قائل شوند. این به شرکت ها اجازه می دهد تا محصولات خود را از یکدیگر متمایز کنند و همچنین می تواند نقش مهمی در تضمین وام ایفا کند. علاوه بر این، ثبت نام تجاری به ایجاد تصویر و شهرت مثبت برای شرکت ها کمک می کند و به عنوان یک ابزار بازاریابی ارزشمند عمل می کند.

3- قابلیت حمل

انتقال علامت تجاری در ایران باید مطابق با مقررات مندرج در قانون ثبت علائم و اختراعات باشد. در نتیجه، مجوز استفاده از یک علامت تجاری ثبت شده را می توان به نهادها و مشاغل خارجی تعمیم داد، که به طور بالقوه منجر به افزایش جریان درآمد برای مالک علامت تجاری می شود، یا به عنوان پایه ای برای مذاکره در مورد توافقنامه نماینده فروش عمل می کند.

طبقه‌ بندي بين المللي علائم صنعتي و تجاری

طبقه بندی برند به حمایت از یک برند ثبت شده در همان طبقه ای که در آن ثبت شده است اشاره دارد. به عنوان مثال، اگر برندی مانند کوکاکولا در دسته مواد غذایی و نوشیدنی ها ثبت شده باشد، می تواند توسط فرد دیگری در دسته های مختلف به استثنای ثبت شود. غذا و نوشیدنی. سازمان اسناد و املاک مرکز مالکیت صنعتی فهرست 45 طبقه بین المللی علائم صنعتی و تجاری را اعلام کرد.

طبقه 1 – مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع مختلف، تحقیقات علمی، عکاسی و همچنین کشاورزی، باغبانی و جنگلداری. رزین های مصنوعی خام که فرآوری نشده اند. پلاستیک های فرآوری نشده؛ کود برای گیاهان؛ ترکیبات مورد استفاده برای اطفاء حریق؛ مواد برای آبکاری و جوشکاری فلزات؛ مواد شیمیایی مورد استفاده در نگهداری مواد غذایی؛ مواد مورد استفاده در فرآیندهای دباغی؛ چسب های صنعتی

طبقه 2 – رنگ، روغن؛ مواد لاکی تصفیه شده که از پوسیدگی چوب جلوگیری می کند. مواد رنگی؛ تثبیت کننده رنگ ها، خواه رزین باشند یا صمغ خام طبیعی؛ فلزات به صورت پودر یا ورق برای استفاده نقاشان ساختمان، چاپخانه ها و هنرمندان.

طبقه 3 – ترکیبات برای سفید کننده و سایر مواد مورد استفاده در لباسشویی. مواد برای تمیز کردن، پرداخت، رنگ آمیزی، و سنگ زنی؛ صابون؛ عطرها; روغن ضروری؛ لوازم آرایشی؛ لوسیون مو؛ پودر دندان

طبقه 4 – روغن ها و گریس های صنعتی. روان کننده ها; ترکیبات برای گردگیری، خیس کردن و جذب رطوبت؛ انواع سوخت (از جمله سوخت موتور) و مواد روشنایی؛ انواع شمع و فتیله لامپ.

طبقه 8 – لوازم دارویی و اورژانسی; مواد بهداشتی در نظر گرفته شده برای مقاصد پزشکی؛ مواد غذایی برای استفاده پزشکی، از جمله غذای کودکان؛ گچ شکستگی؛ پانسمان زخم؛ مواد برای پر کردن دندان؛ موم دندان؛ ضد عفونی کننده ها؛ آفت کش ها؛ قارچ کش ها؛ علف کش ها

طبقه 6 – فلزات معمولی و آلیاژهای آنها. مصالح ساختمانی فلزی؛ سازه های فلزی قابل حمل؛ مواد فلزی مورد استفاده در خطوط راه آهن؛ کابل ها و سیم های غیر الکتریکی ساخته شده از فلزات معمولی؛ سخت افزار؛ اقلام فلزی کوچک؛ لوله ها و کانال های فلزی؛ گاوصندوق؛ محصولات ساخته شده از فلزات معمولی که در طبقات دیگر ذکر نشده اند. سنگ های معدنی و فلزات.

طبقه 7 – انواع ماشین آلات و ماشین آلات نرم افزاری; انواع موتورها (به استثنای موتورهای مورد استفاده در وسایل نقلیه زمینی)؛ حلقه های قفل و بست که قطعات ماشین و اجزای انتقال نیرو را به هم متصل می کند (به استثنای اتصالات و انتقال نیرو در وسایل نقلیه زمینی). ابزار و تجهیزات کشاورزی (به استثنای ابزار دستی)؛ دستگاه های جوجه کشی

طبقه 8 – انواع ابزار دستی و لوازم جانبی آنها (به صورت دستی کار می کنند). خدمات تیز کردن چاقو، قاشق، چنگال، اسلحه کوچک، تیغ.

طبقه 9 – طیف وسیعی از دستگاه ها و ابزارهایی را در بر می گیرد که اهداف مختلفی را انجام می دهند. اینها شامل ابزارها و ابزارهای علمی، ناوبری، نقشه برداری، عکاسی، سینمایی، بصری، توزین، اندازه گیری، سیگنالینگ، کنترل و مراقبت (نظارت)، امداد و نجات و آموزشی است. علاوه بر این، این طبقه شامل دستگاه ها و تجهیزاتی است که برای هدایت، قطع و وصل، تبدیل، ذخیره، تنظیم یا کنترل جریان الکتریکی استفاده می شود. همچنین ابزارها و دستگاه‌هایی را که برای ضبط، انتقال یا بازتولید صدا یا تصویر استفاده می‌شوند، پوشش می‌دهد. علاوه بر این، دستگاه های ذخیره سازی مغناطیسی داده ها و دیسک های قابل ضبط در این طبقه قرار می گیرند. ماشین‌های فروش خودکار و مکانیزم‌های دستگاه‌های سکه‌ای و همچنین صندوق‌فروشی‌ها، ماشین‌حساب‌ها، پردازش داده‌ها و تجهیزات کامپیوتری نیز شامل می‌شوند. در نهایت، کپسول های آتش نشانی بخشی از طبقه 9 هستند.

طبقه 10 – انواع ابزار و ابزار جراحی، پزشکی، دندانپزشکی و دامپزشکی و همچنین اعضای مصنوعی، دندان ها و چشم ها را خواهید دید. علاوه بر این، اقلام ارتوپدی و مواد بخیه در این طبقه موجود است.

طبقه 11 – با حرکت به طبقه یازدهم با وسایل روشنایی، گرمایشی، بخاری، آشپزی، سرمایشی، تهویه و آبرسانی بهداشتی مواجه خواهید شد.

طبقه 12 – به وسایل نقلیه اختصاص داده شده است، خواه برای حمل و نقل زمینی، دریایی یا هوایی باشد.

طبقه 13 -در طبقه سیزدهم سلاح گرم، مهمات، انواع پرتابه ها مانند راکت و خمپاره، مواد منفجره و مواد مورد استفاده برای آتش بازی قرار دارد.

طبقه 14 – فلزات گرانبها، آلیاژها، و کالاهای ساخته شده با فلزات گرانبها یا پوشش داده شده با آنها، همراه با جواهرات، سنگ های قیمتی، و ابزار و لوازم ساعت سازی را به نمایش می گذارد.

طبقه 15 –  مجموعه ای از آلات موسیقی را خواهید دید.

طبقه 16 – کاغذ، مقوا، مواد چاپی، لوازم التحریر، لوازم نقاشی، ماشین تحریر و مواد آموزشی و سایر موارد را ارائه می دهد.

طبقه 17 – لاستیک، کائوچوک، صمغ، آزبست، میکا و کالاهای ساخته شده از این مواد در طبقه هفدهم به همراه لوله های غیر فلزی انعطاف پذیر و مواد عایق قرار دارند.

طبقه 18 – شامل چرم، چرم مصنوعی، پوست حیوانات، چمدان، کیف، چتر و تسمه است.

طبقه 19 – به مصالح ساختمانی از جمله لوله های سخت غیر فلزی، آسفالت، ساختمان های متحرک و بناهای تاریخی اختصاص دارد.

 طبقه 20-  مبلمان، آینه، قاب عکس و کالاهای ساخته شده از مواد مختلف مانند چوب، چوب پنبه، شاخ و صدف را به نمایش می گذارد.

طبقه 21 – ظروف خانگی یا لوازم آشپزخانه (به استثنای ظروف ساخته شده از فلزات گرانبها یا روکش شده)؛ شانه، ابر و اسفنج؛ انواع قلم مو (به استثنای برس های نقاشی)؛ مواد برای ساخت برس؛ تمیز کردن وسایل؛ سیم ظرفشویی؛ شیشه های فرآوری شده یا نیمه فرآوری شده (به استثنای شیشه های مورد استفاده در ساخت و ساز)، ظروف شیشه ای، چینی و سفالی که در جای دیگری طبقه بندی نشده اند.

طبقه 22 – طناب، طناب، تور، چادر، سایبان، برزنت، بادبان، کیسه و گونی که در طبقات دیگر مشخص نشده است. مواد لایه بندی و پوشش (به استثنای لاستیک و پلاستیک)؛ مواد اولیه الیافی برای منسوجات.

طبقه 23 – انواع نخ ها و نخ ها برای بافندگی و نساجی.

طبقه 24 – محصولات نساجی و پارچه ای که در جای دیگر طبقه بندی نشده اند. انواع روتختی و رومیزی.

طبقه 25 – انواع پوشاک، کفش و سرپوش.

طبقه 26 – انواع اقلام توری و قلاب بافی، روبان، نوارهای حاشیه، و قیطان. دکمه ها، سنجاق های ایمنی، پین ها و سوزن ها؛ گل های مصنوعی.

طبقه 27 – انواع فرش، قالیچه، حصیر، زیرانداز، مشمع کف اتاق، و سایر پوشش های کف، دیوارکوب (غیر پارچه ای).

کلاس 28 – انواع بازی ها و اسباب بازی ها. تجهیزات ورزشی و ژیمناستیک که در جای دیگری طبقه بندی نشده اند. تزئینات درخت کریسمس.

طبقه 29 – گوشت، ماهی، مرغ، بازی؛ عصاره گوشت؛ سبزیجات و میوه های کنسرو شده، خشک و پخته شده؛ انواع ژله، مربا و کمپوت؛ تخم مرغ، شیر، محصولات لبنی؛ روغن ها و چربی های خوراکی.

طبقه 30 – قهوه، چای، کاکائو، شکر، برنج، نشاسته کاساوا یا مانیوک (تاپیوکا)، نشاسته خرما (ساگو)، جایگزین های قهوه؛ محصولات آرد و غلات، نان، شیرینی، شیرینی، بستنی؛ عسل، ملاس یا شربت شکر؛ مخمر، آرد برای پخت شیرینی یا نان؛ نمک، خردل؛ سرکه، سس، ادویه، بستنی.

طبقه 32 – آبجو؛ آب های معدنی و گازدار و سایر نوشیدنی های غیر الکلی؛ آب میوه و شربت میوه؛ شربت ها و مواد لازم برای تهیه نوشابه.

طبقه 33 – …

طبقه 34 – تنباکو، لوازم دخانیات; همخوانی داشتن

خدمات

طبقه 35 – تبلیغات; مدیریت تجاری؛ امور اداری بازرگانی؛ کارهای اداری و اداری.

طبقه 36 – بیمه; امور مالی؛ امور پولی؛ امور مربوط به معاملات ملکی.

طبقه 37 – ساخت و ساز; تعمیر و بازسازی؛ خدمات نصب.

طبقه 38 – مخابرات.

طبقه 39 – حمل و نقل; بسته بندی و نگهداری کالا؛ آماده سازی و ترتیب دادن سفرها.

طبقه 40 – بهبود و پردازش مواد.

طبقه 41 – آموزش و پرورش; دوره های آموزشی و آموزشی؛ سرگرمی و سرگرمی؛ فعالیت های ورزشی و فرهنگی.

طبقه 42 – خدمات علمی و فناوری و تحقیق و طراحی در این زمینه. خدمات تحلیل و تحقیق صنعتی؛ طراحی و توسعه نرم افزار و سخت افزار کامپیوتر.

طبقه 43 – خدمات تامین غذا و نوشیدنی. تامین مسکن و اسکان موقت.

طبقه 44 – خدمات پزشکی; خدمات آمبولانس؛ مراقبت های بهداشتی؛ و زیبایی برای انسان یا حیوانات. خدمات کشاورزی، باغبانی و جنگلداری.

طبقه 45 – خدمات شخصی یا اجتماعی ارائه شده توسط دیگران برای رفع نیازهای افراد. خدمات امنیتی برای محافظت از مردم، اموال و دارایی ها؛ خدمات حقوقی.

به ما امتیاز بدهید...